Zamówienia telefoniczne
+48 505 697 076

O produkcie
Zasada działania

Unikalna budowa maselniczki zawsze utrzymuje masło w idealnej do smarowania konsystencji poprzez odizolowanie od ciepła zewnętrznego i chłodzenie masła za pomocą wody znajdującej się na dnie naczynia. Dzięki temu smak i świeżość jest chroniona przez hermetyczne zamknięcie, a masło na długo zachowuje swoje właściwości smakowe i jednocześnie jest zawsze gotowe do użycia. Zastosowanie naszej maselniczki likwiduje takie problemy, jak: rozpuszczające się masło podczas ciepłych dni i masło zbyt twarde, by dało się go rozsmarować na kromce chleba. Ponadto przedłuża czas jego przechowywania i to bez użycia lodówki!

W maselniczce mieści się 1/2 kostki masła. Miękkie masło nakładamy nożem do środka pokrywy naczynia mocno przyciskając, tak aby wypełniło całą jej powierzchnię, następnie nalewamy zimną wodę (ok. 1/3 szklanki) na dno podstawy naczynia. Ceramiczną pokrywę umieszczamy do góry dnem w podstawie naczynia, tak aby pokrywa z masłem została zalana i odizolowana przez wodę. Miękkie i łatwe do rozsmarowania masło można serwować bezpośrednio z naczynia bez potrzeby przekładania go.

UWAGI: Woda powinna być zmieniana co trzy dni. Wymieniamy istniejącą wodę na dnie naczynia na świeżą, zimną wodę. Aby funkcjonowała prawidłowo, maselniczka powinna być przechowywana z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.

  • Formy dostawy
przedpłatapobranie
Kurier TBA Express15.00 zł18.00 zł
  • Płatności
    • Przelew internetowy
    • Pobranie